13 – Lillie kookt: bananenpannenkoeken

door lilliessecretdiary

pannenkoek 1

Ik weet nog dat we vorig jaar als bloglezers om de oren werden geslagen met bananenpannenkoeken. Het leek wel alsof elke blogger ze eens uitgetest moest hebben. Ik ben niet zo’n fan van warme bananen en vorig jaar had ik er dan ook geen behoefte aan om ze zelf eens te bakken. Maar de voorbije maanden is de hype van deze pannenkoekjes weer helemaal in. Ze passeren op heel wat blogs en omdat ik de herfstvakantie eens origineel wou inzetten, bakte ik voor het eerst deze banenpannenkoeken. En wanneer zou ik jullie beter over mijn bakavontuur kunnen vertellen, dan vandaag op deze herfstige zondag?

First things first, dus ik begin met de ingrediënten. De basis pannenkoeken zijn zo eenvoudig te maken dat je maar enkele dingen nodig hebt. Namelijk, wat olie, 2 eieren en een banaan. (Goed voor 5 mini-pannenkoeken, wat de ideale portie is voor 1 persoon).

pannenkoek 2

Nu het recept. Om de pannenkoeken te maken maak je een soort van omelet, dus je begint met het pletten van je banaan. Makkelijkste is om je banaan in stukken te snijden om ze daarna met een grote vork te pletten. Eerlijk bij mij bleven er vrij grote stukken inzitten maar eenmaal in de pannenkoek waren deze niet meer te vinden. Dus het hoeft echt geen perfect bananenpapje te worden. Leuk is om enkele stukjes van de banaan te bewaren, zodat je deze dan over de pannenkoeken kan leggen.

pannenkoek 3

Dan is het tijd om je eieren bij de banaan te doen en dit gewoon even mengen. Ik heb er zelf nog een klein scheutje melk bij gedaan (maar ik weet niet of dit wel zo’n goed idee was). Op internet vind ik ook dat velen nog wat kaneel in het deeg doen. En dat is het, je deeg is al klaar.

pannenkoek 4

De pannenkoeken zelf bakken doe je door wat olie te verhitten in een koekepannetje, dan enkele lepels deeg in de pan en wachten tot er bubbeltjes opkomen. Dan omdraaien, weer even wachten en je pannenkoekje is klaar.

Althans dat is de theorie, in de praktijk ging het minder vlot. Het draaien van de pannenkoeken, wel dat was een ramp! Ik heb alles geprobeerd, met een grote spatel, lepel, omgooien zoals met echte pannenkoeken. Maar van de 10 pannenkoeken die ik bakte zijn er 4 echt gelukt. De rest leek meer op een geroerd eitje. Oeps. (Maar misschien baart oefening wel de kunst?) Of ik steek het gewoon op de melk haha.

pannenkoek 5

Of ze lekker waren, wel ik vond ze lekker zoet en ondanks het eigenlijk eieren waren met banaan, smaakten ze echt wel naar pannenkoeken. Maar ik blijf erbij, warme banaan is niet mijn ding. Dus ik heb me uiteindelijk wel door mijn 5 pannenkoekjes moeten worstelen. Volgende keer kies ik weer voor mijn ‘normale pancakes’.
Mama daarentegen vond ze echt heel lekker dus als je van banaan houdt, zeker problemen!  Het is alvast een veel gezonder alternatief. En volgens mij ook ideaal als ontbijt.

Hebben jullie de bananenpannenkoekjes al eens gemaakt?
Fijne zondag en tot morgen.

Advertenties