lilliessecretdiary

45 – 5 dingen die leuk zijn aan een lange relatie

door lilliessecretdiary

images

bron foto

Als ik met mijn single vriendinnen praat, krijg ik soms wel een melancholisch gevoel naar toen ik het lief juist leerde kennen. Want na een relatie van meer dan drie jaar zijn die kriebeltjes in de buik en zenuwachtige giechels echt wel verdwenen. Meestal zeg ik hen dan dat ik het nog wel eens opnieuw zou willen meemaken, die echte eerste verliefdheid (maar dan wel met het huidige lief).

Maar vorige zaterdag hadden we voor het eerst een ander moment in onze relatie. Voordat we naar The Hunger Games waren gaan kijken hadden we sinds heel erg lang nog eens naar een oervlaams frietkot geweest. Superlekker maar mijn maag was het niet meer zo gewend. Resultaat, toen we na de film terug naar huis reden liet ik per ongeluk een boer. En het antwoord van het lief was daarop ‘dat is nu het voordeel van zo’n lange relatie’. En dat werd meteen mijn inspiratie voor dit artikeltje.

1. Joggingbroek, slobbertrui en make-uploos gezicht? Yes please

Ik weet nog dat we bij onze eerste date echt opgetut was. Zo geschminkt zeg, maar dat was gewoon omdat ik er goed wou uitzien. Ondertussen heeft mij al gezien terwijl ik ziek in het ziekenhuis lag, hield hij mijn haar omhoog toen ik op reis boven de pot hing te kotsen en werd hij wakker naast mijn slaperige hoofd (inclusief morgenadem). En dat zijn redenen genoeg waarom ik nu voor mijn joggingbroek kies als we een avondje gezellig thuisblijven.

2. Oordopjes klaar sgat?

Kort samengevat kan ik vertellen dat ik niet gezegend ben met de mooiste zangstem. Soms krijg ik hoofdpijn van mijn eigen gezang, maar eerlijk, ik vind het gewoon tof om keihard mee te kwelen. Alleen thuis dan wel want bij anderen krijg ik opeens last van zangvrees. Al heeft het lief het geluk dat ik deze vrees al lang overwonnen heb in zijn bijzijn. In de auto houden we dan ook van die leuke zangwedstrijden of zit ik gewoon lekker vals mee te zingen op zijn favoriete hits.

images (1)

3. Benen vergeten te scheren, geen probleem?

In de eerste maanden van onze relatie zorgde ik er altijd voor dat mijn benen heel glad waren, want je weet maar nooit wanneer ‘het’ gebeurd, en ja dan wil je niet met gorillabenen staan. Helaas komt er in elke relatie een moment waar je je benen vergeet te scheren (of er gewoon geen zin in hebt) en hij dus geconfronteerd wordt met die harige benen. Maar hé, eenmaal in de mood, is dat opeens een klein detail geworden.

4. Je bent zeker dat er niets is? Jaaa!

Als je lang bij elkaar bent komt het er ooit van, die eerste discussie. Daarna die eerste hysterische huilbui en ja die eerste echte ruzie. Maar dat heeft als voordeel dat het lief ondertussen de signalen herkent. Als ik me niet goed voel of hij heeft iets gedaan waar ik door geïrriteerd ben heeft hij het wel door. En ook al zou ik het hem nooit zeggen, op die momenten is het best fijn dat hij niet stopt achter die ja, er is niets!

5. Scheten laten

Een paar weken geleden gingen we iets drinken met een vriend toen hij opeens zei dat hij op vakantie naar het balkon ging om een scheet te laten. Klein detail, ze zijn al 7 jaar samen. What! In 7 jaar geen scheet gelaten in het bijzijn van elkaar? Het lijkt me onmogelijk. Hé, we zijn nu eenmaal mensen en dat moet gebeuren. Tuurlijk heeft het een heel eind geduurd voordat ik er eentje kon laten bij het lief, maar nu zijn we die drempel al lang voorbij. Gelukkig maar want ik zou het niet zien zitten om nog steeds naar het balkon te moeten lopen.

En dan zijn er nog de inside jokes, de sokken in bed en de bestellingen die hij doet zonder te vragen wat je wilt (en toch het juiste besteld). Die verliefdheid zou ik inderdaad nog eens graag opnieuw voelen, maar inruilen voor mijn relatie nu? No way! Al is natuurlijk niet elke dag rozengeur en manenschijn en zou ik het lief soms wel eens achter het behang willen plakken.

Nu ben ik benieuwd dus bereid je maar voor op een hele reeks vragen.. Hebben jullie al een vriendje en hoe lang zijn jullie al samen? Als je ook in zo’n lange relatie zit, welke zijn jouw favoriete dingen? Nog een hele leuke donderdag en ik tot morgen XXx

Pst: wist je dat mijn blog ook op bloglovin kunt volgen? Zo mis je geen enkel artikel.

Advertenties

14 reacties to “45 – 5 dingen die leuk zijn aan een lange relatie”

 1. Nathalie schreef:

  Wat super leuk om dit te lezen:)

  Like

 2. Nathalie Eline schreef:

  Hahaha wat een leuk artikel! Het klopt allemaal! Ik zit thuis gewoon in mijn oncharmante huispak op de bank. Arme vriend… 🙂

  Like

 3. joorloveswriting schreef:

  Wat een leuk stuk zeg! !! 🙂 ik herken veel dingen…. en ik heb al een jaar en vier maanden… en het gaat nog steeds heel goed… hij weet wanneer ik me slecht voel en support me dan… of dat we soms heerlijk samen op de bank tv kijken met onze sloffies aan…

  Like

 4. Wat een leuk artikel! Mijn vriend en ik zijn 22 dec (volgende maand dus al) 4 jaar samen.. Echt high school lovers dus, ik leerde hem kennen op mijn 13e, hij was toen 15, we zaten allebei in de 3e klas van de middelbare school haha! Ondertussen ben ik afgestudeerd en werk fulltime, hij zit in zijn enalaatste studiejaar en mag zichzelf nual fitnessinstructeur noemen, nu gaat ie zich alleen nog verder specialiseren. Moet wel zeggen; af en toe kan ik hem echt in een doos stoppen of indd achter het behang plakken, maar voor geen goud zou ik mijn relatie omruilen oid! Die verliefdheid is er zeker niet meer 24/7, maar er zijn zeker momenten dat ie weer helemaal terug is hoor haha! xo

  Like

 5. Maaike schreef:

  Leuk bericht! zelfben ik nog nooit zo ver gekomen haha

  Like

 6. Claudia schreef:

  Serieus, echt alle punten zijn zo herkenbaar. Ik ben nu ook 3,5 jaar samen met mijn vriend. Zegt jouw vriend ook altijd dat je er mooi uitziet op de momenten dat jij je vreselijk lelijk voelt? Die van mij wel namelijk 😛

  Like

 7. saarenzo schreef:

  Wat een ontzettend leuk en herkenbaar artikel! Ik ben bijna twee jaar samen met mijn vriend en ik vind het heerlijk om me geen zorgen meer te hoeven maken om dingen als harige benen, lelijke outfits, vreemde lichaamsgeluiden en dat soort dingen 🙂

  Like

 8. 4.Balou schreef:

  Hihi heel leuk om te lezen! Dat is inderdaad het voordeel van een lange relatie hebben ;). Ik herken mezelf erg in punt 1. Vroeger inderdaad je best doen om er perfect uit te zien, haren netjes, make-upje op en tegenwoordig ben ik er wel iets makkelijker in geworden. Hij zegt ook altijd dat hij me naturel het mooist vindt, dat is wel heel sweet =). Maar ik kan me ook goed voorstellen dat je die kriebels die je in het begin van je relatie had weer eens terug wil voelen. Soms denk ik daar ook weleens aan maar aan de andere kant is het ook super dat je elkaar ondertussen door en door kent.

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: